Välgörenhet

Vi på Candlebox vill bidra till en mysig och stämningsfull atmosfär i ert hem, genom att erbjuda världsledande kvallitetsljus hem i er brevlåda. Samtidigt som ni skänker en slant till utvalda välgörenhetsorganisationer

Varje månad väljer vi ut en specifik organisation dit vi skänker 5 kronor per box. När du får hem dina produkter i brevlådan kan du alltså alltid med gott samvete tänka att du gör något bra för andra också, samtidigt som du unnar dig själv lite vardagslyx.

Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfonden samlar in och delar ut pengar till vinnande hjärt-lungforskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse.

Hjärt-Lungfonden bildades 1904 under namnet Svenska Nationalföreningen mot Tuberkulos. Då var målet att besegra dåtidens stora folksjukdom tuberkulosen. Tack vare starka eldsjälar, stöd från svenska folket och forskningsinsatser gjorde man stora framsteg och tuberkulosen blev i stort sett utrotad i Sverige.

Läs mer på www.hjart-lungfonden.se

Love and Hope

Love and Hope (tidigare ​LoveNepal) är en hjälporginisation som jobbar för att rädda barn ut ur sexhandeln.

Organisationen startade år 2009 och har i dagsläget sju stycken hem i Kathmandu där det bor både flickor och pojkar. Det finns även ett hem för övergivna bebisar, som kallas för Miriam Baby Center. Där tar man hand om de små barn som blivit lämnade till att dö på olika ödelagda platser (till exempel på soptippar och under broar) för att föräldrarna inte har möjlighet att behålla sina barn. Några av de som bor på hemmet nu har precis fått börja gå i förskola och har förhoppningsvis en ljusare framtid framför sig.

Läs mer på loveandhope.org

vi-stodjer_360_lovenepal